Predstavljen „Marulov sna“ u Kosači

MOSTAR
Predstavljen „Marulov sna“ u Kosači

U Hrvatskom Domu Herceg Stjepana Kosače održano je predstavljanje knjige Dine Milinovića „Marulov san“.

Marulov san je četvrti Milinovićev roman, to je povijesni krimić čija je radnja smještena u doba renesansnog Splita, a protagonist romana je „otac hrvatske književnosti“ Marko Marulić.  Uz Milinovića predstavljači su bili i teoretičarka književnosti i sveučilišna profesorica Perina Mejić, i asistenti na Odsjeku za Povijest umjetnosti Beard Čolak i Valerija Soldo Rešetar.

Milinović je na predstavljanju rekao kako čovjek uvijek polazi od onoga što nosi u sebi, a 20 godina proučavanja mora u vama izgraditi neki novi svijet, te da su se nakon svih ovih godina spojila njegova dva velika interesa - antička i kršćanska civilizacija koji su objedinjeni u ovoj knjizi.

Za nastanak ovog romana bilo je potrebno više od tri godine. Autor je rekonstruirao povijesnu scenu iz perspektive povjesničara umjetnosti. Oživio je povijest u suvremenom obliku.

U svom izlaganju autor je naglasio kako iznimna vrijednost leži u prošlosti hrvatske književnosti, a kojoj se ne predaje dovoljno pažnje u Hrvatskoj.

Dino Milinović je književnik i povjesničar umjetnosti. Radio je kao profesor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a bio je i gostujući predavač na Odsjeku za Povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Mostaru.

Nikolina Vranjković / Mia Bagarić

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista