Preporod u Mostaru: Genocid u kontinuitetu nad Bošnjacima

Intelektualci regije
Preporod u Mostaru: Genocid u kontinuitetu nad Bošnjacima

U petak, 16. ožujka od 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar, Bošnjačka zajednica kulture 'Preporod' - Gradsko društvo Mostar organizira promociju filma 'Bošnjaci - Genocid u kontinuitetu', autora Avde Huseinovića u produkciji BANA - Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije.

Po prvi put u video formi, kroz korištenje relevantne dokumentacije, svjedočenja i intervjua i izjava uglednih bošnjačkih, albanskih, hrvatskih, srpskih i crnogorskih intelektualaca, istraživači genocida, preživjele žrtve genocida i potomci žrtava genocida; prezentirat će se neispričana, kompleksna priča o genocidu nad Bošnjacima.

Riječ je o vrlo značajnom filmu u kojem su sabrane priče o višestoljetnom genocidu nad Bošnjacima cijele Bosne i Hercegovine, Sandžaka i drugih država Balkana.

Između ostalog film 'Bošnjaci - genocid u kontinuitetu' svjedoči o genocidu nad Bošnjacima i drugim muslimanima od područja Like, Dalmacije i Banije preko Herceg Novog, Cetinja, Sjenice, Kolašina, Užica, Šapca, Nikšića, Plava i Gusinja, Šahovića, Limske doline, Bihora, istočne Hercegovine, Podrinja, do posljednje agresije i genocida u BiH u periodu 1992-1995.

Projekciju filma slijedit će osvrt i komentari autora. 

bljesak.info

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Komentiraj i ti

Anketa

Koje rubrike pratite na treci.ba?

Mišljenje

Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
The current song is not available
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

Weather in

  • Djelomična naoblaka
  • Temperatura: 27°C