Error message

Notice: Undefined index: current_observation in wunderground_weather_get_current() (line 541 of /srv/www/treci/sites/all/modules/wunderground_weather/wunderground_weather.module).

U Mostaru održana druga večer festivala dječje poezije

Pjesnici regije
U Mostaru održana druga večer festivala dječje poezije

U dvorištu Ćorovića kuće u Mostaru u subotu  je održana druga večer festivala dječje poezije pod nazivom ”Pjesnici regije – Milica Radovanović, Lav Lukić i Marija Pejčić”.

Milica, Lav i Marija su troje mladih pjesnika koji su u prethodnoj godini ostvarili veliki uspjeh u poetskom stvaralaštvu.

Konkretnije, dobitnici su nagrada na mnogim festivalima.

"Trenutačno volim pisati pjesme o pravdi, moralu, temama koje već dolaze s 18 i više godina. Mada volim pisati i zavičajne pjesme, posebno o mom ognjištu i korijenima", kazala je mlada pjesnikinja Milica Radovanović.

"Moja inspiracija su, uglavnom, sami ljudi, prožeto malo kroz moje raspoloženje u trenutku pisanja. Jednostavno, hvatam događaje iz moje najbliže sredine, jer najveći lopovi su, iskreno, pisci. Oni vide što se događa oko njih, čak i u njihovom najbližem svijetu i samo to predoče na papir. Bez obzira na to što možda nije najveći natječaj na kojem sam bio, Mostar ima svoje posebno mjesto u mom srcu", istaknuo je mladi pjesnik Lav Lukić, iz Beograda.

Marija Pejčić je kazala da najviše piše o glazbi jer svira violinu koja je pored poezije njezina najveća ljubav.

"Planiram nastaviti s pisanjem, i nekad u budućnosti ako uspijem skupiti sredstva napisati i knjigu. Osvajala sam mnoge nagrade, ali najdraža mi je ona koju sam osvojila ovdje u Mostaru. Riječ je o prvoj nagradi na Šantićevom festivalu za pjesmu posvećenu pjesniku Aleksi Šantiću, a sve mi nagrade mi predstavlja veliku motivaciju za daljnje pisanje", objasnila je Marija Pejčić.

Nazočnima se u uvodnom dijelu obratio glavni tajnik SPDK ”Prosvjeta” Goran Kosanić, koji je uručio spomenutim pjesnicima knjigu Alekse Šantića ”Ostajte ovdje”, Kosanić je naglasio da je ”Mostarsko ljeto” manifestacija koja je trebala gradu Mostaru.

"Zahvaljujući ravnatelju Centra za Kulturu i ostalim organizatorima, manifestacija ‘Mostarsko ljeto’ ponovno je pokrenuta. Mi smo počašćeni time, da smo od prve godine nakon prekida, sudionici u istoj. Siguran sam da će ova manifestacija prerasti u još veću, iako je i sada na zavidnoj razini. Ovo je nešto prelijepo, dugotrajno i ono što je potrebno našem gradu", poručio je Kosanić.

Pored Marije, Lava i Milice, nazočne je svojim stihovima počastila i Hana Dizdarević.

Program je vodila mostarska pjesnikinja Ivana Kosorčić, a u glazbenom dijelu programa nastupile su Josipa, Ivana i Darija, stoji u priopćenju.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

No current weather data available.