Zbog ogromnog zanimanja publike ”Sestre” će se prikazati još jednom

MFF
Zbog ogromnog zanimanja publike ”Sestre” će se prikazati još jednom

Zbog velikog zanimanja publike, kako su naglasili organizatori Mediteran Film Festivala, u subotu 25. kolovoza u 16 sati u dvorani kina Borak u Širokom Brijegu, ponovno će bit prikazan dokumentarni film ‘Sestre’, redatelja Zdenka Jurilja.
Film je to koji je otvorio 19. izdanje festivala te, uz projekcije na otvorenom kinu u središtu grada i dvorani kina Borak, nije bilo dovoljno mjesta za sve one koji su htjeli vidjeti i ponovno “oživjeti” priču sestara Šime i Draženke Čuljak.

U programu domaćih autora uz “Sestre”,ističe se i film “Putevi duhana”, redatelja i snimatelja Mirka Pivčevića koji će na otvorenom kinu bit prikazan u petak 24. kolovoza u 21 sat.

Treći dan festivala obilježit će program MFF fora u kojem će bit prikazana magična avanturistička komedija “Coco i velika tajna”. Komedija koja je oborila sve rekorde gledanosti u Meksiku otkriva nam nevjerojatnu i fantastičnu Zemlju mrtvih, slaveći naše obitelji i tradiciju koja nadilazi vrijeme, kao i način na koji nas ona oblikuje, povezuje i usmjerava da slijedimo svoje snove.

Program u konkurenciji kreće od 17 sati gdje će bit prikazani dokumentarci iz Izraela, “Nevjerojatni dućan” redatelja Tomera Lahmya, Alona Markovitza i Avnera Azulaya te “Njenim stopama” pod režijom Rana Abu Fraiha.

Od 19 sati na programu je “90 sekundi u Sjevernoj Koreji” Ranka Paukovića, i “Druga strana svega” Mile Turajlić. Konkurencija u 21 sat donosi egipatski film “Egzil” Medhata Mageda i španjolsko “Ispucavanje” Felixa Colomera.

U 23 sata gledamo “La rambla te noći”, španjolskih redatelja Isaaca R. Folgarolasa i Tànit Fernández te “Prije nego moja stopala dodirnu tlo”, izraelske redateljice Daphni Leef.

Na otvorenom kinu, treću večer festivala u 22 sata, zatvorit će igrana komedija Nevia Marasovića “Comis Sans”.

U konkurenciji MFF, koji će trajat do 25. kolovoza, deset dugometražnih dokumentaraca bori za nagradu MFF Projektor ”Grand Prix – Jack Daniel’s” a deset kratkometražnih dokumentarnih filmova se natječe za MFF Projektor ”Best Short”.

Najbolji film birat će i publika online glasovanjem a taj film čeka nagrada MFF projektor ”AudienceAward.

Generalni pokrovitelj Mediteran Film Festivala je HT Eronet, a festival su podržali i američko Veleposlanstvo u BiH te Ured specijalnog predstavnika EU u BiH.

jabuka.tv

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista