Čavara prihvatio ostavku ministra Bajrovića

Vlada FBiH
Čavara prihvatio ostavku ministra Bajrovića

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara danas je donio odluku o prihvaćanju ostavke federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Reufa Bajrovića (Demokratska fronta).

Ovu odluku sam donio jer je Bajrović prvenstveno do sada pokazao u svom radu da kao ministar ne poštuje odluke Vlade FBiH, institucije i Ustav FBIH“, kazao je Čavara na press konferenciji u Sarajevu.

Za ostala tri ministra iz Demokratske fronte, koji su također podnijeli ostavke, Čavara kaže da nema osobnih zamjerki na njihov rad. To su zamjenik premijera i federalni ministar trgovine Aleksandar Remetić, federalna ministrica turizma Snježana Soldat i federalni ministar rada i socijalne politike Milan Mandilović.

Trebaju mi dodatne konzultacije o prihvaćanju njihovih ostavki, što ću uraditi u narednom razdoblju. Čini mi se da Demokratska fronta nema jasno opredjeljenje povlači li se ili ne iz vlasti u FBiH“, kazao je Čavara.

Međutim, naglasio je da se treba razjasniti ostaje li DF ili se povlači iz vlasti.

To govorim iz razloga jer ukoliko se povlači podrazumijeva se da svi dužnosnici te stranke, koji su imenovani na izvršne dužnosti u FBiH podnose ostavke. Ukoliko određen broj funkcionera te stranke ostaje u izvršnoj vlasti a pogotovo na pozicijama na kojima mogu blokirati daljnji izbor nedostajućih ministara i funkcioniranje vlasti, onda to znači da DF ostaje u vlasti“, poručio je Čavara.

Također, iz Demokratske fronte, koja je najavila da se povlači iz vlasti, je i potpredsjednik Federacije Milan Dunović. Čavara je zaključio da je DF u vlasti dok god i jedan njihov dužnosnik obnaša izvršnu dužnost imenovanu na temelju međustranačkog dogovora o parlamentarnoj većini u FBiH.

Fena / Monika Ćubela

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista