Rusija raspoređuje nuklearne rakete duž granice

NATO u strahu
Rusija raspoređuje nuklearne rakete duž granice

"Raspoređivanje novih nuklearnih raketa koje je najavio predsjednik Vladimir Putin je opasno", kazao je medijima glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg nakon susreta s predsjednikom Europske komisije Jean-Claude Junckerom u Bruxellesu.

''Mi smo primijetli da Rusija općenito više investira u obranu a posebno u nuklearne kapacitete'', dodao je Stoltenberg. ''Oni razvijaju nove nuklearne kapacitete i koriste više nuklearne retorike. Mi se spremamo na odgovor. Zbog toga povećavamo brzinu i pripreme naših snaga''.

Rusija će ojačati svoj arsenal raspoređivanjem više od 40 novih interkontinentalnih raketa do kraja godine, koje su sposobne da pruže otpor najsofisticiranijoj protuzračnoj obrani", kazao je predsjednik Putin.

Putin je dao izjavu u jeku napetosti između Rusije i SAD-a čiji su planovi za raspoređivanje teškog oružja u Europi izazvali gnjev Moskve. Ako prijedlog Pentagona prihvati američka izvršna vlast, SAD će prvi put razmjestiti teško oružje u zemljama bivšeg istočnog bloka koji je pristupio NATO-u, piše Fena.

Monika Ćubela

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista