Nastavljaju se debate o Sporazumu za rast i zapošljavanje

15 bh.gradova
Nastavljaju se debate o Sporazumu za rast i zapošljavanje

Serijom jednodnevnih događaja i promotivnih aktivnosti u 15 gradova širom Bosne i Hercegovine, Ured specijalnog predstavnika EU u BiH nastavlja s provedbom inicijative koja za cilj ima promociju javne debate o socioekonomskim reformama.

Inicijativa je proistekla iz Sporazuma za rast i zapošljavanje, koji je objavljen u srpnju 2014. godine i poziva na izradu reformskog programa za Bosnu i Hercegovinu prema zaključcima Vijeća Europske unije iz prosinca 2014. godine.

Nakon Tomislavgrada, Čapljine, Bihaća, Sanskog Mosta, Prijedora, Istočnog Sarajeva, Foče, Bijeljine, Trebinja, Travnika, Viteza i Brčkog, ova inicijativa će biti upriličena u različitim općinama svakog tjedna - Doboj 25. lipnja, Tuzla 26. lipnja i Mostar 29. lipnja.

Događaji uključuju razgovore s građanima o Sporazumu fokusirane na najpotrebnije reforme i na prilike koje treba pružiti svim dijelovima bh. društva te mini sajam zapošljavanja i karijera gdje će biti predstavljeno oko 15 izlagača s više od 210 otvorenih radnih mjesta.

Tijekom jednodnevnih događaja organiziranih u dvanaest općina, uključujući i posljednji održan u Brčkom 23. lipnja, predstavnici javnog i privatnog sektora, studenti, nezaposleni i građani su razgovarali o najčešćim socioekonomskim pitanjima poput visoke stope nezaposlenosti, manjka investicija, odlaska mladih iz države, neadekvatnog usmjeravanja socijalne pomoći, veza između obrazovanja i tržišta rada, itd.

EU je inicirala reforme, tisuće građana je sudjelovalo u debatama o Sporazumu za rast i zapošljavanje, ali stvarni reformski proces mora početi s promjenama, istaknuli su građani, priopćeno je iz Izaslanstva EU u BiH.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista