Obama i Putin razgovarali o Ukrajini i Srednjem istoku

Telefonski poziv
Obama i Putin razgovarali o Ukrajini i Srednjem istoku

Ruski predsjednik Vladimir Putin telefonski je pozvao svog američkog kolegu Baracka Obamu zbog razgovora o razvoju situacije na Srednjem istoku, posebno u vezi s terorističkom grupom Islamska država i situacijom u Ukrajini, navodi se u priopćenju Bijele kuće.

Predsjednici su razgovarali o "sve opasnijoj situaciji u Siriji" i istaknuli važnost održavanja "jedinstva" međunarodnih sila u razgovorima o iranskom nuklearnom programu.

Iran i grupa "5+1", u kojoj su Kina, SAD, Rusija, Velika Britanija, Francuska i Njemačka, krajem tjedna ulaze u posljednji krug maratonskih pregovora o ovom pitanju u Beču.

Oba predsjednika su govorila o "neophodnosti" suprotstavljanja ultra radikalnoj grupi Islamska država koja kontrolira čitave dijelove teritorija u Iraku i Siriji.

Barack Obama je inzistirao na činjenici da bi Moskva trebala „poštovati svoje obveze" u okviru Sporazuma iz Minska, kako bi se riješila kriza u Ukrajini.

Posebno je važno da Rusija "povuče sve svoje trupe i opremu raspoređenu na ukrajinskom teritoriju", priopćila je Bijela kuća.

Monika Ćubela
 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista