"Možda nije posao iz snova, ali je prilika"

Forum zapošljavanja i karijera
"Možda nije posao iz snova, ali je prilika"

Studenti, nezaposleni i zainteresirani, koji još uvijek vjeruju da mogu doći do novog radnog mjesta tražeći bolju budućnost, imali su priliku informirati se i čuti ono što često ne čujemo u svakodnevnici.

U okviru projekta „Približavanje sporazuma za rast i zapošljavanje građanima BiH – Gledaj od čega ćeš živjeti”, u organizaciji Foruma za prosperitet i zapošljavanje i Ureda specijalnog predstavnika EU u BiH, održana je panel rasprava i mini sajam o upoznavanju zainteresiranih sa sporazumom o zapošljavanju u Mostaru.

Oni koji su marginalizirani i izvan sustava imaju priliku upoznati se s onim što se nudi na tržištu rada. Uz ovakve sajmove smo uspjeli zaposliti više od 2 tisuće ljudi. Posla i nade ima, samo treba uraditi pravu stvar“, kazala je Jamila Maksumić-Halilović, glasnogovornica misije EU u BiH.

Cilj ovoga projekta bio je unaprijediti znanje i razumijevanje građana BiH o neophodnim socioekonomskim reformama. Od vlasti BiH se očekuje pokretanje šest reformi ekonomskih mjera koje podrazumijevaju borbu protiv korupcije, transparentne javne nabavke, pravedniju socijalnu zaštitu, provlačenje investicija i smanjenje barijera za otvaranje poslova.

Ne treba sanjati posao iz snova, ali se na ovome sajmu mogu otvoriti nove prilike za prvi kontakt i prvi posao, honorarni posao ili praksu“, kazao je Vedran Biokšić, koordinator projekta te nadodao kako iskustva i poznanstva sa ovakvih skupova mogu osigurati bolja radna mjesta.

Nakon održane panel rasprave uslijedio je Mini sajam – Forum zapošljavanja i karijera sa štandovima poduzeća koja su započela uspješan biznis, s poduzećima koji nude posao i sa posrednicima u zapošljavanju koji su informirali građane o mogućnostima.

Organizirani su i predstavljeni štandovi gdje su posjetitelji na licu mjesta mogli pogledati i prijaviti se za 40 slobodnih radnih mjesta te 20 sezonskih poslova u BiH. Studenti su imali priliku prijaviti se za praksu kod nekih od predstavljenih poslodavaca. Jedan od njih bio je i naš portal treci.ba .

Monika Ćubela

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista