Prodekan Šarac: "Klub nosi ime Franje Milićevića, ime koje obvezuje"

Klub studenata kroatistike
Prodekan Šarac: "Klub nosi ime Franje Milićevića, ime koje obvezuje"

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru u četvrtak, 26. studenoga 2015., održano je predstavljanje Kluba studenata hrvatskoga jezika i književnosti "Franjo Milićević" u Amfiteatru Antun Branko Šimić.

Nazočnima su se obratili prof. dr. Ivica Šarac, prodekan za znanost Filozofskog fakulteta, koji je je napomenuo da Klub "svojim nazivom podsjeća, upućuje i opominje na njegovanje i očuvanje specifičnosti našega fakulteta i čitavoga Sveučilišta. Klub nosi ime Franje Milićevića, ime koje obvezuje".

Da su izborom imena pokazali interes i naklonost zavičajnoj baštini, naznačila je i prof. dr. Katica Krešić, pročelnica Odsjeka hrvatskoga jezika i književnosti. „Nadam se da ćete ju kroz svoj književno-jezični rad promicati te istraživati kroz razne srodne sadržaje", ističe Krešić.

Nazočnima se obratila i predsjednica Kluba Viktorija Kolak, koja je predstavila osnivanje Kluba, početne ideje i projekte od kojih su neki već realizirani. „Cilj je očuvati hrvatsku baštinu, širiti ju i prikazivati te tako ojačati i proširiti interese koji se već bave hrvatskim jezikom, a one manje zainteresirane potaknuti na razmišljanje o tome, jer dokle god živi naš jezik dotle živi i naš hrvatski narod.“

Na predstavljanju Kluba prigodno predavanje je održao i akademik prof. dr. sc. Šimun Musa o životu i djelovanju fra (don) Franje Milićevića, kao i njegovom utjecaju na hrvatsku književnost. Osim o Franji Milićeviću, prof. Musa je govorio i o Antunu Branku Šimiću.

U povodu godišnjice rođenja Antuna Branka Šimića studenti Ivan Volić, David Vasilj, Ana Marić, Katarina Marošević izveli su performans kojim su predstavili njegovo djelo iz drugačijeg, studentskoga kuta.

Anamarija Radoš

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista