Error message

Notice: Undefined index: current_observation in wunderground_weather_get_current() (line 541 of /srv/www/treci/sites/all/modules/wunderground_weather/wunderground_weather.module).

Na Badnjak stiže ogromni asteroid

NASA
Na Badnjak stiže ogromni asteroid

NASA je već prije najavila da će na Badnjak asteroid projuriti relativno blizu Zemlji, točnije na udaljenosti oko 28 puta većoj od udaljenosti Mjeseca.

Ali, ono što je iznenadilo je veličina samog asteroida, po imenu 2003 SD220, koji je širine od preko 2,5 kilometra, što je znatno više nego što se u početku pretpostavljalo, i u slučaju direktnog udarca mogao bi u potpunosti izbrisati cijeli kontinent.

Ovaj asteroid jedan je od 17 koje pažljivo prate NASA i drugi astronomi zbog njihove blizine Zemlji, piše Net.hr.

Znanstvenici se boje kako bi i još neki drugi asteroidi mogli u stvari biti puno veći nego što se trenutno misli, zbog čega žele pojačati promatranja objekata u blizini Zemlje jer se o njima još dosta toga ne zna.

Ako bi asteroid bio dovoljno velik, ne bi niti trebao udariti u naš planet da prouzroči katastrofalne posljedice. Gravitacijski utjecaj velikog nebeskog tijela u Zemljinoj blizini rezultirao bi poplavama, potresima i brojnim žrtvama. 2003 SD220, znan i kao asteroid 163899, promašit će Zemlju za 10,8 milijuna kilometara.

Monika Ćubela

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

No current weather data available.