Mijo Crnoja: "Ne želim biti uteg hrvatskoj Vladi"

ostavka ministra
Mijo Crnoja: "Ne želim biti uteg hrvatskoj Vladi"

Tihomir Orešković osvrnuo se na ostavku ministra branitelja Mije Crnoje.

"Zahvaljujem vama i svim građanima Hrvatske na strpljenju. Gospodin Crnoja je kao branitelj zaslužio malo pažnje i to smo mu dali ova dva dana. Tražili smo input pravnih eksperata i želim zahvaliti i gospodinu Crnoji i svim hrvatskim braniteljima koji su nas obranili i oslobodili. Ovo mi je prevažan resor u Vladi i naći ćemo dobrog čovjeka", kazao je Orešković.

Hrvatski ministar branitelja Mijo Crnoja sinoć je premijeru Tihomiru Oreškoviću podnio ostavku na svoju ministarsku dužnost jer, kako je kazao, ne želi biti uteg Vladi.

Crnoja je u izjavi novinarima pred Banskim dvorima, nakon višestanog sastanka s premijerom Oreškovićem te potpredsjednicima Tomislavom Karamarkom i Božom Petrovim, rekao da je sve dokumente predočio hrvatskoj Vladi i pravnim ekspertima koji su ocijenili da nema nikakve krivice koje su mu mediji stavili na teret.

"Međutim, ja ne želim biti uteg ovoj Vladi, ne želim biti problem zbog čega hrvatska Vlada ne bi uspjela i hrvatska država krenula nabolje, i premijeru Oreškoviću dao sam ostavku", rekao je Crnoja te je pozdravio sve hrvatske branitelje.

Crnojinu ostavku zatražila je saborska oporba, nakon medijskih napisa da je ministar prijavio lažno prebivalište i da je više puta prijavljivan zbog fizičkog nasilja, a postavilo se i pitanje korištenja namjenski dobivenog kredita za izgradnju obiteljske kuće.

Orešković: "Ime novog ministra branitelja znat će se za nekoliko dana."

Monika Ćubela

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

prof. dr. sc. Ivica Musić, dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista