Olujno jugo u Splitu čupa stabla i lomi fasade sa zgrada

nevrijeme
Olujno jugo u Splitu čupa stabla i lomi fasade sa zgrada

Zbog opasnosti od pada dijela fasade sa stambene zgrade u Splitu od četvrtka popodne zatvorena je ulica u gradskome kvartu na Pujankama, doznaje se u policiji, a javlja Hina.

Fasada 'visi' u Krležinoj ulici kod broja 24 gdje se na višim katovima nebodera uslijed jakih udara vjetra odlomio veći komad fasade pa je cesta zatvorena za promet, a vozila se preusmjeravaju na okolne ulice. Policija je obavijestila vlasnike automobila koji su bili parkirani ispred zgrade da vozila uklone s obzirom da je zbog loše pristupačnosti zgradi bilo gotovo nemoguće osigurati odlomljeni dio fasade.

Ovo je već treći incident danas u Splitu izazvan jakim i olujnim jugom koje tijekom popodneva puše jače od 110 kilometara na sat. Prvo je poslije podneva u samom središtu Splita jugo srušilo stablo koje je palo na raskrižje ulica Domovinskog rata i Hrvatske mornarice te poklopilo službeno policijsko vozilo. Osim materijalne štete na prednjem dijelu vozila, dvojica policajaca koja su bila u automobilu nisu zadobili ozljede.

Tijekom ranog poslijepodneva zbog jakog je vjetra za treću skupinu vozila zatvoren i promet na cesti D 1 Solin - Klis. Promet još i večeras teče zaobilazno županijskom cestom. Kako Hina doznaje u četvrtak navečer od zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Grada Splita Ivana Kovačevića, vatrogasci su tijekom dana imali više od tridesetak dojava građana, a većinom se radilo o piljenju stabala koja su pala na cestu ili tendi koje su se uslijed olujnog juga rastrgale.

"Do sada smo odradili 15 intervencija, a još nas toliko čeka za odraditi. Radimo po prioritetima. Na terenu je stalno šest ekipa sa 20 vatrogasaca JVP- a, ali i Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Split", izjavio je Kovačević.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

prof. dr. sc. Ivica Musić, dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista