Huawei predstavio novi mobitel

Honor 6X
Huawei predstavio novi mobitel

Huawei je jučer predstavio novi mobitel iz svoje cijenom pristupačnije Honor serije. Novi model dolazi pod nazivom Honor 6X i donosi dvostruku kameru i u srednji segment tvrtkine ponude.

Honor 6X opremljen je sa zaslonom dijagonale 5,5" i rezolucije 1.920 x 1.080 piksela. Huawei je odlučio na tržištu ponuditi dva modela, jedan s 3 GB RAM-a te drugi s 4 GB RAM-a.

Što se podatkovnog prostora tiče kupcima će na raspolaganju biti modeli s 32 i 64 GB interne memorije. Honor 6X podržava microSD kartice što uvelike olakšava naknadno proširivanje podatkovnog prostora.

Glavna prednost u odnosu na jeftinije modele drugih proizvođača je u dvostrukoj kameri i senzoru otiska prsta koji su smješteni sa stražnje strane kućišta. Kamere se odlikuju rezolucijama od 12 MP i 2 MP i faznim autofokusom. Za potrebe snimanja u otežanim uvjetima (noću npr.), Huawei je dodao i LED bljeskalicu. S prednje strane nalazi se kamera rezolucije 8 MP.

Huaweijev Honor 6X pokreće domaći SoC kojeg je razvila sama tvrtka – Kirin 655. Potrebnu energiju uređaj crpi iz baterije kapaciteta 3.340 mAh. Softversku stranu uređaja čini Android OS, nešto starije inačice – Marshmallow koji je nadograđen s korisničkim sučeljem EMUI 4.1. Dimenzije uređaja su 150,9 x 72,6 x 8,2 milimetara, a težina 162 grama.

Što se cijene tiče, ona će za početni model s 3 GB RAM-a iznositi oko 150 dolara, dok će se najviša cijena za 4-gigabajtni model s 64 GB podatkovnog prostora kretati oko 240 dolara.
 

bug.hr

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista