Zabrinjavajuća objava američke ministrice: Teroristi planiraju novi 11. rujna

Terorizam
Zabrinjavajuća objava američke ministrice: Teroristi planiraju novi 11. rujna

Elaine Duke, vršiteljica dužnosti ministrice u američkom Ministarstvu domovinske sigurnosti, kazala je u Londonu da obavještajni podaci pokazuju da teroristi planiraju veliki napad tipa onog koji se dogodio 11. rujna 2001. godine. 

"Terorističke organizacije, bila to Islamska država, Al-Qaida ili druge, žele velike eksplozije kao što je to bilo 9. rujna. Obavještajni podaci jasno kazuju da žele srušiti zrakoplov", kazala je Duke, piše Telegraph. 

Smatra kako terorističke organizacije izvode manje napade kako bi "prikupili novac i držali svoje članove aktivnima". Nakon sastanka s britanskom ministricom unutarnjih poslova Amber Rudd Duke je kazala kako je prijetnja još uvijek ozbiljna.

"Izazivanje terora njihov je cilj. Napadi oružjem izazivaju teror i unose nemir u svijetu, ali to ne znači da su odustali od velikih zrakoplovnih napada", kazala je Duke.

U koordiniranim napadima otetim zrakoplovima islamističke terorističke organizacije Al-Qaida 11. rujna 2001. godine poginulo je oko 3 tisuća ljudi, a ozlijeđeno je još 6000. Dva od četiri oteta zrakoplova zabila su se u tornjeve Svjetskog trgovinskog centra u New Yorku.

vecernji.ba
 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista