Plenković i Čović istaknuli važnost izmjena izbornog zakonodavstva

politika
Plenković i Čović istaknuli važnost izmjena izbornog zakonodavstva

Predsjednici HDZ-a i HDZ-a BiH, Andrej Plenković i Dragan Čović, u nedjelju su u Zagrebu istaknuli važnost podupiranja kvalitetnih odnosa između dvije zemlje, izmjena izbornog zakonodavstva i jednakopravnosti Hrvata kao konstitutivnog naroda u toj zemlji.

Andrej Plenković, koji je predsjednik Vlade Republike Hrvatske i HDZ-a, nakon sastanka je izvijestio da su posebno razgovarali o izborima u BiH koji bi trebali biti za otprilike godinu dana, prenosi Fena.

„Za HDZ je važno da izborni sustav bude pravedan, rezultira izborom legitimnih predstavnika svih triju konstitutivnih naroda“ naglasio je Plenković nakon sastanka užih vodstava dviju stranaka.

Čović, koji je predsjedatelj Predsjedništva BiH i Hrvatskog narodnog sabora (HNS), istaknuo je kako HDZ-a BiH i svi njihovi partneri nastoje da europski put te zemlje bude prioritet vanjske politike BiH te da se do kraja godine aktivira Akcijski plan za članstvo (MAP) BiH u NATO-u.

Dvojica čelnika razgovarala su o brojnim infrastrukturnim projektima koji trebaju snažiti odnose između dviju država - mostu na Svilaju, Gradišci, granici kod Kostajnice i Pelješkom mostu.

Ističući važnost zaštite jednakopravnosti Hrvata u BiH kao konstitutivnog naroda, Čović je rekao da će animirati veliki broj prijatelja te da ne nasjednu na kalkulaciju kako etničko i narodno treba izbrisati iz Ustava BiH kako bi ona ostala građanska, a to građanska u konačnici znači unitarna BiH, što će izazvati i bezbroj problema.
 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista