Izdano crveno upozorenje zbog obilne kiše i jakog vjetra za Hercgovinu

Obilna kiša i jak vjetar
Izdano crveno upozorenje zbog obilne kiše i jakog vjetra za Hercgovinu

Zbog obilne kiše i jakog vjetra za područje Hercegovine su upaljeni narančasti i crveni meteoalarm.

Za područje trebinjske regije upaljen je crveni meteoalarm koji označava izuzetno opasno vrijeme.

''Iznimno intenzivan meteorološki događaj je prognoziran. Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život. Često se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima i rizicima. Slijedite naredbe i savjete dane od strane vaših državnih tijela u bilo kojim uvjetima i budite spremni na izvanredne mjere'', navedeno je u upozorenju.

Za područje mostarske i livanjske regije izdano je narančasto upozorenje zbog kiše.

''Vrijeme je opasno. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputsva dana od strane vaših državna tijela'', stoji u upozorenju narančastog meteoalarma.

U Bosni i Hercegovini danas će prevladavati umjereno do pretežno oblačno s kišom. Poslijepodne padaline, uglavnom, u Hercegovini u istočnoj i dijelovima centralne Bosne. U večernjim satima i u noći sa četvrtka na petak nove padalina. Očekivana količina padalina u Hercegovini od 50 do 80, lokalno do 100 l/m2, u zapadnim i jugozapadnim dijelovima Bosne od 40 do 60 l/m2, a u ostalim dijelovima od 5 do 10 l/m2. Vjetar slab do umjeren jugozapadni.

U Hercegovini na istoku i jugozapadu Bosne, tijekom prijepodneva, s jakim udarima. U večernjim satima u Bosni vjetar u skretanju na sjeveroistočni. Dnevna temperatura zraka od 6 do 12, na jugu od 12 do 16 stupnjeva. U Sarajevu pretežno oblačno s kišom. Tijekom dana padaline postupno slabe.

Dnevna temperatura oko 12 stupnjeva U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno s kišom. Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica 0 stupnjeva, Bihać 2, Prijedor, Sanski Most, Sokolac 4,   Banja Luka, Drvar 5, Gradačac, Zenica, Zvornik 6, Doboj, Ivan Sedlo, Jajce 7, Bijeljina, Livno 8,  Bugojno 10, Sarajevo, Tuzla 11, Grude, Široki Brijeg 12, Trebinje 13, Mostar 14 i Stolac 15 stepeni, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.  

bljesak.info

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

Weather in

  • Vedro
  • Temperature: 1°C