Radnici hotela Ero isključili struju ministarstvima

Vlada FBiH
Radnici hotela Ero isključili struju ministarstvima

Radnici hotela Ero isključili su danas struju ministarstvima čiji se uredi nalaze u zgradi tog hotela.

- Djelatnici ministarstava znaju da smo mi to isključili ali nitko ne reagira. Njima je super, pa ne trpi im proizvodnja, rekla je Mira Mandić, predsjednica sindikata hotela. Kako nam je potvrdila, struju su isključili oko 9:30 sati, a ponovno će ju uključiti nekad tijekom dana.

Podsjećamo, radnici hotela, kojeg je odlučila kupiti Vlada Hercegovačko-neretvanske županije, ali je ostala bez suglasnosti ministara iz reda SDA, traže uplaćivanje doprinosa i zaostalih plaća kako bi mogli u mirovine ili na zavod za zapošljavanje.

Danima već prosvjeduju, a mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić dobio je ''odbijenicu'' od Vlade Federacije nakon što se obratio za pomoć. Naime, federalni premijer Fadil Novalić rekao je kako su radnici hotela 'Ero' problem Mostara i HNŽ-a te kako se rješenje mora naći na toj razini. '

- Vlada Federacije BiH nikada ni financijski ni bilo kako drukčije nije rješavala problem nižih razina vlasti pa ne može ni ovaj. Federalna vlada ne može taj problem rješavati niti zakonski niti za to ima predviđena financijska sredstva, kazao je premijer Novalić na konferenciji za novinare nakon hitne sjednice Vlade FBiH u Mostaru.

Podsjećamo, u zgradi mostarskog hotela su ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, te obrazovanja i znanosti, Federalna porezna uprava odjel za HNŽ-a te Turistička zajednica HNŽ.

Bljesak.info

 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista