God's plan uvjerljivo na prvom mjestu

Strana top lista
God's plan uvjerljivo na prvom mjestu

„God's plan“ singl kanadskog glazbenika Drake-a, s njegovog novog albuma „Scary hours“ i ovaj tjedan zauzima vodeću poziciju na Billboard Top 100 ljestvici. Nakon izlaska singl je odmah srušio rekord po broju preslušavanja na Apple music i Spotify servisima za reproduciranje glazbe.

Pjesma je debitirala na broju jedan Billboard ljestvice 3. ožujka 2018. godine, čime je Drake postao izvođač sa četiri pjesme koje su ostvarile debi na prvom mjestu. Postigla je 82.4 milijuna preslušavanja i 127.000 preuzimanja u SAD-u. budući da je skladba zadržala prvo mjesto i drugi tjedan nakon izlaska, iz Billboarda su poručili da će još dugo ostati na vrhu.

Osim pjesme zanimljiv je i spot u kojem Drake, budžet koji je bio predviđen za snimanje, odlučio podijeliti stanovnicima Miamia, čime je i izazvao medijsku pozornost.

Iako je debitirala u kolovozu 2017. godine, pjesma „Perfect“ u izvedbi Ed Sheerana zauzima drugo mjesto ljestvice. Pjesma je debitirala na trećem mjestu u SAD-u, a nakon toga uspjela je popeti se na vrh liste, a uspjehe je ponovila i u Velikoj Britaniji, Australiji, Irskoj i Novom Zelandu. Skladba je izvedena u dvije nove verzije u kojoj su gostovali Beyonce i Andrea Bocelli.

Treći singl na listi „Finesse" je pjesma američkog pjevača i skladatelja Brune Mars s njegovog trećeg studijskog albuma, 24K Magic (2016). Pjesmu su napisali Mars, Philip Lawrence, Christopher Brody Brown, James Fauntleroy, Johnathan Yip, Ray Romulus, Jeremy Reeves i Ray McCullough II  Izdavačka kuća Atlantic records objavila je remix verziju s američkom pjevačicom Cardi B 4. siječnja 2018. za digitalne trgovine i streaming usluge kao četvrti singl albuma diljem svijeta.

 

Billboard ljestvica:

1. Drake – God's plan

2. Ed Sheeran – Perfect

3. Bruno Mars feat. Cardi B – Finesse (remix)

4. Bebe Rexha feat. Florida Georgia Line – Meant to be

5. Post Malone feat. Ty Dolla $ign – Psycho

6. Zedd, Maren Moris & Grey – The middle

7. Camila Cabello feat. Young Thug – Havana

8. The Weekend feat. Kendrick Lamar – Pray for me

9. BlockBoy JB feat. Drake – look alive

10. Kendrick Lamar feat. SZA – All the stars

 

Rudolf Tuna

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

prof. dr. sc. Ivica Musić, dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista