Franjevačka knjižnica u Tomislavgradu za 4 dana prodala 3.500 knjiga

Organizirana akcija
Franjevačka knjižnica u Tomislavgradu za 4 dana prodala 3.500 knjiga

Franjevački knjižnica u Tomislavgradu prodala je ukupno 3500 komada knjiga u protekla četiri dana u organiziranoj velikoj akcijskoj prodaji knjiga duplikata koje ova knjižnica posjeduje.

Kako je za Fenu kazao knjižničar Ivan Protuđer, duplikatom u Franjevačkoj knjižnici se smatra svaka četvrta i daljnja knjiga. Za ovu priliku pripremljeno je 4.500 komada svih žanrova čija se cijena kretala od 1 do 15 KM.

"Sva izložena izdanja iz povijesti i književnosti su prodana, dok je ostalo nešto poezije i religije ", kazao je Protuđer.

Dodao je kako ih je iznenadio broj prodanih knjiga, čime je, kako je kazao, opravdano reći da Duvnjaci vole dobru knjigu i dobro štivo.

Inače, Franjevačka knjižnica u Tomislavgradu raspolaže s neprocjenjivim knjižnim fondom od oko 65.000 svezaka koji se sastoje od mnogobrojnih klasičnih, književnih, filozofskih, povijesnih, moralnih, teoloških i prirodoznanstvenih djela i knjiga od neprocjenjive vrijednosti (RARA - izdanih prije 1901 godine

Digitalizacijom je do sada prevedeno 21 000  primjeraka knjižnične građe  razvrstane po signaturi.

"Knjižni fond s kojim trenutno raspolaže Franjevačka knjižnica već sada je postao temeljem za buduće  znanstvenike i njihov istraživački rad, čime pridonosi širenju kulture i poticanju njezina sustavnoga istraživanja ", istaknuo je Protuđer.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista