Error message

Notice: Undefined index: current_observation in wunderground_weather_get_current() (line 541 of /srv/www/treci/sites/all/modules/wunderground_weather/wunderground_weather.module).

Kina povećala broj svojih satelita u orbiti

BeiDou
Kina povećala broj svojih satelita u orbiti

Kineska novinska agencija Xinhua javlja da je raketa za nešto više od tri sata stigla na odredište u orbiti.

Kina je uspješno lansirala još dva satelita koji će se u orbiti priključiti njenom Satelitskom navigacijskom sustavu BeiDou (BDS).

Sateliti su lansirani rano jutros raketom Long March-2B iz kompleksa Xichang koji se nalazi u istočnoj kineskoj pokrajini Sichuan.

Kineska novinska agencija Xinhua javlja da je raketa za nešto više od tri sata stigla na odredište u orbiti, čime je Long March ostvarila ukupno 269. uspješnu misiju u svemir.

Lansirani sateliti su se pridružili kineskom satelitskom centru BDS koji će tako imati ukupno osam aktivnih satelita BeiDou-3B.

Rakete i sateliti domaći su kineski proizvod, a Kina od 2000. godine posredstvom BDS-a pruža neovisnu uslugu satelitske navigacije. Najavljeno je da će BDS od 2020. godine pružati globalnu uslugu navigacije i imati više od 30 aktivnih satelita.

Riječ je o navigacijskom satelitskom sustavu koji se koristi za potrebe navigacijskog navođenja, mapiranja, kao i za meteorološke i telekomunikacijske i druge potrebe.

bljesak.info

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

No current weather data available.