Mostar bliži izborima

dogovor
Mostar bliži izborima

Grad Mostar imat će šest izbornih jedinica, a gradsku listu činit će od 13 do 17 vijećnika, najizvjesniji  je rezultat dogovora stranaka o izborima u Mostaru, a detalji će se dogovoriti na sljedećem sastanku koji se očekuje već idućeg četvrtka, javlja bljesak.info.

''Danas smo postigli visoku razinu konsenzusa. razgovarali smo od šest izbornih jedinica, gradskoj listi koja bi imala od 13 do 17 vijećnika te rasporedu vijećnika kroz šest izbornih jedinica u skladu s Izbornim zakonom. Sve političke stranke će napraviti analizu ovog prijedloga'', rekao je Alen Kljako istaknuvši kako će stranke načiniti, nakon analiza, pismeni izvještaj o danas dogovorenom i iznijeti nove prijedloge.

 ''Smatramo da je napravljen veliki iskorak jer smo po prvi put razgovarali o konkretnim stvarima i napravili konkretne iskorake u pogledu dogovora'', kazao je Kljako.

Čelnik mostarskog HDZ-a BiH, Damir Džeba, rekao je kako je napravljen iskorak i kako se isključivo raspravljalo o provedbi presude Ustavnog suda.

''To je nešto što HNS i HDZ BiH zagovaraju već jedno vrijeme. Sve što provodi odluku US je nama prihvatljivo. Danas smo približili stavove da je to put oprema šest izbornih jedinica te da rješavamo, što je presuda Ustavnog suda i rekla, a to su prava birača iz središnje zone. Načine i modele ostavili smo do sljedećeg sastanka'', rekao je Džeba dodavši kako ono što su danas zaključili ''put prema konsenzusu i da smo bliže dogovoru''.

Sljedeći sastanak bit će u četvrtak, a domaćin će mu biti HDZ 1990. 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista