Rusija žestoko: Igrate se s vatrom i bit će vam žao

odgovor zapadu
Rusija žestoko: Igrate se s vatrom i bit će vam žao

Rusija je žestoko kritizirala Britaniju i Sjedinjene Države na sastanku Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda, zanijekavši ponovo odgovornost za trovanje bivšeg dvostrukog špijuna na britanskom teritoriju, prenosi Bljesak.info.

''Posrijedi je neka vrsta teatra apsurda. Zar niste mogli izmisliti neku bolju lažnu priču?'', kazao je na sastanku Vijeća ruski veleposlanik pri UN-u Vasilij Nebenzija.

''Rekli smo našim britanskim kolegama 'igrate se vatrom i bit će vam žao''', dodao je ruski dužnosnik. Bivši dvostruki špijun Sergej Skripal i njegova kći Julija pronađeni su 4. ožujka u kritičnom stanju na klupi u engleskom gradu Salisburyju. London je odgovornost za trovanje pripisao Rusiji a Kremlj žestoko opovrgava takve optužbe. Britanija tvrdi da su Skripal i njegova kći otrovani nervnim otrovom koji je razvio Sovjetski Savez. Sukob je potaknuo val protjerivanja diplomata, raspirivši napetosti u odnosima Rusije i zapadnih vlada. ''Protiv Rusije se vodi propagandni rat'', grmio je Nebenzia, tvrdeći da je cilj ''diskreditacija pa i delegitimacija Rusije''.

Britanska veleposlanica Karen Pierce odgovorila je pak da je London prenio Juliji Skripal ruski zahtjev da im se osigura konzularni pristup i da je britanska vlada postupila u skladu s međunarodnim konvencijama. ''Ne prihvaćam lekcije o moralu niti o našim obvezama od zemlje koja je u jučerašnjoj raspravi u ovom Vijeću uložila velike napore kako bi blokirala pravu istragu o upotrebi kemijskog oružja u Siriji'', kazala je Pierce. ''Posrijedi je još jedan pokušaj Rusije da upotrijebi Vijeće sigurnosti za svoj politički probitak'', ustvrdila je pak američka diplomatkinja Kelley Currie. ''Takva taktika nije primjerena ovom tijelu'', kazala je Currie, aludirajući na rusko spominjanje Goebbelsa.

 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista