Gospodarska suradnja s BiH je prioritet Hrvatskoj

ANDREJ PLENKOVIĆ
Gospodarska suradnja s BiH je prioritet Hrvatskoj

Pored gospodarske suradnje naših dviju zemalja, neke od tema susreta bile su i euroatlantske integracije BiH, ali i izmjena Izbornog zakona u BiH.

Hrvatski član Predsjedništva BiH kazao je ovom prigodom kako je dosadašnja trgovinska razmjena veća od 2 milijarde eura izvrstan pokazatelj jačanja i daljnjeg razvitka gospodarskih veza. Napomenuo je kako su trenutačno predmet dogovora mnogobrojni projekti čija vrijednost premašuje milijardu eura.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković istaknuo je kako je Hrvatska do sada nebrojeno puta operativno, ne samo deklarativno, pokazala da joj je gospodarska suradnja s BiH prioritet, te će tako biti i u budućnosti.

Kazao je također, kada je pitanju europski put BiH, kako Hrvatska želi da se ubrza ritam približavanja Europskoj uniji, te će u tom smislu hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu nastaviti biti glas i odvjetnici daljnjeg proširenja.

Akademik Čović informirao je premijera Plenkovića i o nužnosti izmjena Izbornog zakona, te je istaknuo kako je neophodno osigurati legitimno predstavljanje naroda na svim razinama vlasti, uz poštivanje odluka Ustavnog suda i Suda za ljudska prava, priopćeno je.

jabuka.tv

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista