Intel predstavlja novi Core i7 8086k model procesora

PROCESOR
Intel predstavlja novi Core i7 8086k model procesora

Intel će ove godine proslaviti 40 godina od izdavanja svog 8086 procesora. Kako bi taj dan bio što bolje obilježen u pripremi je i posebni, slavljenički Core i7-8086K procesor.

Novi procesor ako sve prođe u najbolje redu trebao bi biti predstavljen tijekom lipnja ove godine, najvjerojatnije na Computex sajmu koji će se ove godine održavati od 5. do 9. lipnja i koji se savršeno poklapa s godišnjicom izdavanja originalnog 8086 procesora (8. lipnja 1978 godine).

Što se poznatih podataka tiče Core i7-8086K bit će sličan procesoru Core i7-8700K samo s podebljanim specifikacijama, točnije, s višim radnim taktovima, prenosi Bug.hr.

Za sada Intel nije objavio nikakvu službenu potvrdu ili demantij vezano uz gornje navode, pa za sada ovu informaciju predostrožnosti radi smatrajte tek glasinom. No, budući da je Intel na isti način proslavio 20 godina brenda Pentium ne vidimo razloga da isto ne učini i sa 8086 procesorom. Podsjetimo, Intel je 2013. godine predstavio posebni slavljenički procesor – Pentium G3258 20th Anniversary Edition.

 

treci.ba

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista