Profesor Michael Poage održao predavanje kreativnog pisanja

Poetry workshop
Profesor Michael Poage održao predavanje kreativnog pisanja

Američki pjesnik i profesor Michael Poage studentima objasnio je osnove kreativnog pisanja i razumijevanja poezije na predavanju kojeg je organizirala udruga studenata engleskog jezika i književnosti Excalibur na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Na temelju svog  dugogodišnjeg rada sa studentima u SAD-u, ali i u drugim državama svijeta, profesor ističe da postoje znatne razlike u intenzitetu čitanja i pisanja poezije među mladima.

''Studenti u Bosni i Hercegovini puno više čitaju poeziju za razliku od američkih studenata, a razlog tome je vjerojatno činjenica da je školski sustav u SAD-u puno ležerniji i studenti nisu obvezni čitati poeziju, niti kreativno pisati. Po mom mišljenju, školski sustav u BiH doprinosi takvom stanju'', kazao je profesor Poage.

Profesor Poage ima deset objavljenih zbirki pjesama te je radio i održavao predavanja diljem SAD-a (Montana, Tennessee, Kansas), ali i u drugim državama poput Meksika, Latvije, Škotske, Palestine i Bosne i Hercegovine. Trenutno predaje kreativno pisanje i engleski jezik i književnost na Univerzitetu Džemal Bijedić u Mostaru.

Marija Sučić

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista