Sjednica Povjerenstva za NATO integracijski proces BiH u Sarajevu

NATO
Sjednica Povjerenstva za NATO integracijski proces BiH u Sarajevu

Dvanaesta sjednica Povjerenstva za NATO integracijski proces Bosne i Hercegovine održana je u petak 20. travnja u Sarajevu, pod predsjedanjem predsjedatelja Povjerenstva i zamjenika ministra vanjskih poslova BiH Josipa Brkića.

Predstavnik Ministarstva obrane BiH na početku sastanka Povjerenstva upoznao je nazočne da je proces knjiženja perspektivne vojne imovine u BiH kontinuiran i živ proces, te da je do sada uknjiženo 31 od 57. lokacija, kako je i definirano u dokumentu “Pregled  obrane”.

Ocijenjeno je da je nedavna posjeta predsjedatelja Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića Briselu i susret s glavnim tajnikom Stoltenbergom bio od iznimne važnosti.

Također, povratne informacije iz sjedišta NATO u Briselu i država članica saveza sa sastanka ministrice obrane Marine Pendeš i ministra vanjskih poslova BiH Igora Crnatka od 15. ožujka 2018. pred članovima NAC-a (North Atlantic Council) su vrlo pozitivne.

Predsjedatelj Povjerenstva za NATO integracijski proces Josip Brkić upoznao je članove Povjerenstva o aktivnostima u svezi NATO integracijskog procesa BiH u proteklom razdoblju te dao presjek stanja, posebice na polju javne diplomacije glede lobiranja i promocije aktiviranja Akcijskog plana za članstvo u pojedinim glavnim gradovima zemalja članica.

Istaknuti su nedavno održani razgovori u Washingtonu, Madridu, brifing za diplomatski kor u Budimpešti te posebice ovotjedni razgovori u Uredu kancelarke Merkel i Ministarstvu vanjskih poslova SR Njemačke u Berlinu, gdje je zajednički zaključak da bi što skorije aktiviranje Akcijskog plana za članstvo za BiH predstavljalo pozitivan integracijski iskorak za Bosnu i Hercegovinu u 2018.godini, prenosi Fena.

Povjerenstvo je razmotrilo i usvojilo određena kadrovska rješenja nakon odlazaka na nove dužnosti tajnika i jednog člana Povjerenstva na nove dužnosti, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP-a BiH.

Vera Vulić

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista