Error message

Notice: Undefined index: current_observation in wunderground_weather_get_current() (line 541 of /srv/www/treci/sites/all/modules/wunderground_weather/wunderground_weather.module).

Rudarenje u svemiru će biti unosan posao

Budućnost
Rudarenje u svemiru će biti unosan posao
Foto: NASA Foto: NASA

Iako se kod nas ovaj posao smatra „ispod časti“ u ovom slučaju će ovo biti posao koji će donositi milijarde.

U izvješću koje je nedavno objavio Goldman Sach stoji kako je ovo dolazak erudarenja-svemirskog rudarenja, te da će ovo biti ovlast koja će vrijediti milijune. Ovaj posao se naziva poslom budućnosti te je zaintrigirao mnoge znanstvenike, a jedan od njih je i Neil de Grasse Tyson.

NASA tvrdi kako se na udaljenosti od 45 milijuna kilometara od Zemlje nalazi 12 tisuća. Geolozi tvrde da su ti asteroidi krcati rudama od željeza do nikla te da o ovakvom blagu možemo samo sanjati.

Rudarenje asteroidima je uglavnom cilj privatnih sektora a zemlja koja se vidi u ovom poslu je kraljevina Luksemburg, jer je dom satelitskih komunikacijskih kompanija. Luksemburg je uručio zasad nepoznat iznos novca za svrhe razvoja i financiranja Deep Space Industriesa te je potpisao ugovor s Planetary Resources gdje će u zamjenu za 28 milijuna dolara dobiti nepoznati udio u kompaniji.

Ivana Rudeš

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

No current weather data available.