Kiše u BiH prouzročile probleme u prometu i izlijevanje rijeka iz korita

POPLAVLJENI STAMBENI OBJEKTI
Kiše u BiH prouzročile probleme u prometu i izlijevanje rijeka iz korita

Jake kiše koje su u Bosni i Hercegovini padale u protekla 24 sata prouzročile su probleme u prometu i dovele do izlijevanja manjih rijeka i potoka u nekoliko naselja, no stanje se postupno normalizira, izvijestili su u nedjelju iz službe civilne zaštite i Bosanskohercehovačkog auto-moto kluba.

Izlijevanje iz riječnih tokova zabilježeno je uglavnom u središnjem dijelu zemlje i to na području Tešnja, Maglaja i Zavidovića te u okolici Doboja i Kaknja, potvrđeno je iz Uprave civilne zaštite Federacije BiH.

Prema dostupnim informacijama poplavljeno je ukupno 75 stambenih objekata u ovim općinama. Voda je poplavila cestovne prilaze Maglaju a otežano se prometuje i regionalnom cestom između između Doboja i Zavidovića te na području Tešnja.

Na kontrolnom mjerenju rijeke Usore vodostaj je tijekom noći narastao za četiri metra i prema mjerenjima u jutarnjim satima iznosi 449 cm no rast razine vode je usporen i očekuje se skori pad vodostaja. U općini Usora civilna zaštita i profesionalna vatrogasna jedinica intervenirale su na više lokacija u otklanjanju zapreka u vodotocima, pored mostova i propusta.

Općinu Zavidovići pogodilo nevrijeme koje je prouzročilo začepljenje odvoda i propusta pa su vatrogasci tijekom noći intervenirali na ispumpavanju vode iz zgrada, kuća i poslovnih prostora. Padao je i jak grad te su strojevima skidani nanosi leda s ulica.  Kod Doboja se iz korita izlila rijeka Spreča i poplavila oko 50 hektara poljoprivrednog zemljišta a u općini Gračanica poplavljeno je oko 100 hektara.

 

HINA

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

Weather in

  • Djelomična naoblaka
  • Temperature: 3°C