Alter ego dvojca 2manyDJ's objavljuje novi album

SOULWAX
Alter ego dvojca 2manyDJ's objavljuje novi album

Legendarni dvojac i globalna clubbing institucija 2ManyDJs dolaze u zagrebačku Tvornicu kulture u petak, 18. svibnja, a kao jedan od njihovih sjajnih alter ega Soulwax najavljuju potpuno novi album.

Soulwax će objaviti album “Essential One – Essential Twelve” koji se sastoji od 12 potpuno originalnih pjesama, a izlazak je zakazan za 22. lipnja na vlastitoj etiketi DEEWEE. Sve je počelo kada su ih pozvali da naprave BBC Radio 1 Essential Mix u svibnju prošle godine, a Soulwax su prvi koji su isporučili sat vremena potpuno nove glazbe.

Učinili smo ono što bi svaka normalna osoba učinila i odlučili se zaključati u studio na dva tjedna i napraviti sat vremena nove glazbe koja se bazira oko riječi “essential”, umjesto da pripremimo mix već postojeće. Proizvod ove odluke, u suprotnom odluke koja nije poprilično mudra, je nešto na što smo jako ponosni i to izdajemo kao album. Sviđao nam se izazov i činjenica da to nitko dosada nije napravio, objavili smo potpuno novu ploču na radiju bez ikakve najave.”

Dostupan je isječak pjesme “Essential Four” na kojem je vokale dala belgijska Charlotte Adigéry.

Legendarni dvojac koji je definirao cijelu eru elektronske glazbe, David i Stephen Dewaele, dvojica su braće iz Belgije koji su, osim po djelovanju kao 2ManyDJs, svjetski poznati i pod imenom Soulwax, a ovi kreatori beatova, zvučnih kolaža i revolucionari elektronske glazbe globalna su clubbing institucija. Rijetko tko je obilježio klupsku glazbu kao dvojac sa svojim brojnim projektima, a njihov rad je upisan velikim slovima u glazbenim enciklopedijama, te su 2ManyDJs majstori spajanja najboljih dijelova glazbene povijesti u nezaboravni mix.

Od početaka i benda Soulwax, kada su s albumom “Much Against Everyone’s Advice” dospjeli na Top 40 u Velikoj Britaniji i stekli veliki uspjeh u Japanu i Australiji, bend se otisnuo na velike svjetske turneje. Braća su počela i DJ-irati kao The Flying Dewaele Brothers i 2manyDJs osvajajući klubove i radijske postaje. Upravo je album “As Heard on Radio Soulwax Part 2” potpisan kao 2ManyDJs proglašen najboljim albumom 2002. po pisanju New York Timesa i to je zauvijek promijenilo kako kompilacije zvuče. Debitantsko izdanje svjetsku slavu duguje kombinaciji svega od rock, electro, dance, hip-hop glazbe, a spojili su čak 45 različitih pjesama s nevjerojatnim kombinacijama poput Dolly Parton i Röyksopp ili The Stooges i Salt’n’ Pepa.

 

treci.ba

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista