Francuzi pobjedom nad Hrvatskom postali svjetski prvaci

World cup
Francuzi pobjedom nad Hrvatskom postali svjetski prvaci

Hrvatska je bila na korak do nogometne vječnosti. Nažalost, nije uspjela. Francuska je u finalu SP-a pobijedila Hrvatsku 4:2 i postala je prvak svijeta.

Bila je to neobična, čudna utakmica. Šest golova u finalu SP-a nije viđeno još od 1966., kad su Englezi pobijedili Zapadnu Njemačku 4:2.

Golijadu na Lužnjikiju otvorio je Mandžukić autogolom. Izjednačio je Ivan Perišić. Francusku je u vodstvo doveo Griezmann s 11 metara. Na 3:1 je povisio Kylian Mbappe. Nakon sjajne akcije četvrti gol postigao je Pogba.

Drugi gol za Hrvatsku 20 minuta prije kraja zabio je Mario Mandžukić. Hrvatska je do kraja tražila treći gol, nastavak nade. No, Francuzi su bili previše iskusni, snažni, mudri i vješti, da nisu dozvolili senzaciju do kraja utakmice i susret su mirno priveli kraju za svoju drugu titula prvaka svijeta.

Hrvatska je sanjala punih mjesec dana otvorenih očiju. Cijela je zemlja disala sa svojom reprezentacijom. Zlatko Dalić i igrači uspjeli su ujediniti razjedinjenu zemlju, lijeve i desne, iseljene i one koji će sutra kod kuće dočekati svjetske viceprvake. Lijevi i desni, crveni i crni, svi Hrvati ovaj put bili su jedno. Možda nismo osvojili zlato, Francuzi su ovaj put pokazali klasu, ali ova momčad U Rusiji je pokazala čeličnu volju i šampionsko srce zbog čega je cijeli svijet osim Francuske u ovom finalu navijao za nju.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

prof. dr. sc. Ivica Musić, dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista