Error message

Notice: Undefined index: current_observation in wunderground_weather_get_current() (line 541 of /srv/www/treci/sites/all/modules/wunderground_weather/wunderground_weather.module).

Veličanstveni doček organiziran Vatrenima u Zagrebu

Stigli srebrni
Veličanstveni doček organiziran Vatrenima u Zagrebu

S posebnim uzbuđenjem u Zagrebu, ali i u cijeloj Hrvatskoj, dočekan je povratak hrvatske nogometne reprezentacije koja je na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji osvojila drugo mjesto, a kapetan Vatrenih Luka Modrić proglašen najboljim igračem turnira.

Put od zračne luke do pozornice na Trgu bana Josipa Jelačića trajao je pet i pol sati. Svo to vrijeme bilo je ispunjeno pozitivnom energijom, pjevanjem i navijanjem oduševljenih navijača kojima su nogometaši jednako uzvraćali. Na pozornicu na Trgu stigli su kroz šaplir mažoretkinja i uz gromoglasno pjevanje budnice "Moja domovina" navijača koji su ispunili cijeli Trg.

Predvođeni izbornikom Zlatkom Dalićem reprezentativci su zahvalili na veličanstvenom dočeku i poručili navijačima da su oni svojim navijanjem svjetski prvaci. Nismo prvaci, ali smo viceprvaci, ali vi ste prepoznali da smo dali sve od sebe, rekao je još Dalić, a navijači su odgovorili povicima "Šampioni, šampioni" i dugotrajnim pljeskom.

Policija procjenjuje da se u užem centru Zagreba, odnosno na Trgu bana Jelačića te ulicama koje mu gravitiraju okupilo oko 300.000 ljudi, a ako se tome pridoda oko 200.000 navijača na trasi kretanja autobusa s članovima reprezentacije od zračne luke do Trga, Vatrene je u Zagrebu dočekalo gotovo pola milijuna ljudi. Priopćeno je i da je bilo 30 manjih intervencija, a dvije osobe su privedene zbog narušavanja javnog reda i mira.

Timovi zagrebačke hitne medicinske službe imali su 80-ak medicinskih intervencija uglavnom zbog dehidracije i iscrpljenosti. Zbog blažih tegoba zbog dugotrajnog stajanja na suncu i slabosti, koje nisu zahtijevale medicinsku intervenciju, obratilo im se više stotina ljudi.

Do dolaska Vatrenih na Trgu su izvođene navijačke pjesme. Eksplozija oduševljenja bila je nešto prije 21 sat kad su se na Trgu, kroz  dim baklji, pojavili svjetski nogometni viceprvaci.

HRT

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

No current weather data available.