Error message

Notice: Undefined index: current_observation in wunderground_weather_get_current() (line 541 of /srv/www/treci/sites/all/modules/wunderground_weather/wunderground_weather.module).

“Grad u gradu” imat će 15 tisuća stanovnika i 3000 stanova

sjeverni logor
“Grad u gradu” imat će 15 tisuća stanovnika i 3000 stanova

Regulacijskim planom ‘Sjeverni logor’ u Mostaru predviđena je gradnja modernog stambeno-poslovnog kompleksa sa sportsko-rekreacijskim, vjerskim i obrazovnim sadržajima, od kojih su neki već izgrađeni i stavljeni u funkciju.

Prema riječima Salema Bubala, ravnatelja Zavoda za prostorno uređenje i planiranje grada Mostara, za Akta.ba, radi se o jednom kompleksnom i dugoročnom projektu, čije obrise možemo vidjeti iz dana u dan. - ‘Sjeverni logor’ je projekt na duge staze. To je praktično grad u gradu, koji će imati oko 15.000 stanovnika s 3000 novih stambenih jedinica. Polako se krenulo u realizaciju plana na terenu, on se trenutačno najviše odnosi na uređenje infrastrukturnih sadržaja.

Izgradnja je planirana u etapama, 1. faza je izgradnja infrastrukture, a onda i svi ostali planirani sadržaji, koji ovise o financiranju. Do sada je izgrađen novi most, moderna prometnica, kružni tok, izgrađena je Osnovna škola Zalik, a trenutačno se radi izgradnja pasarele, koja će u najviše mjesec dana biti u funkciji - kazao je Bubalo dodavši da je sve do bivše robne kuće Razvitak obuhvaćeno ovim planom.

Kroz cijeli projekt planirana je i izgradnja više od 4000 stambenih jedinica, brojnih sportskih objekata, poput sportske dvorane i olimpijskog bazena, kao i poslovnih objekata. Predviđena je i izgradnja novog gradskog stadiona po UEFA standardima, koji će primati oko 40.000 posjetitelja, a imat će i 5000 parking mjesta.

Dosta aktivnosti je započeto, neke od njih su i završene, ali ono što se trenutačno našlo kao prepreka, kako Bubalo kaže, jest nemogućnost prijenosa vlasništva gradskog zemljišta na buduće investitore, a sve zbog nepostojanja Gradskog vijeća.

Nepostojanje pravne sigurnosti odbija investitore i sve dok Vijeće ne sprovede procedure za dodjelu zemljišta za izgradnju planiranih objekata, za neke veće projekte morat ćemo čekati, što ne mogu reći za investitore - kaže Bubalo.

Vecernji.ba

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

No current weather data available.