Bosni i Hercegovini oblačno sa snijegom

vremenska prognoza
Bosni i Hercegovini oblačno sa snijegom

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno sa snijegom. Prognozirana visina novog snijega je od pet do 15 centimetara. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Krajini i zapadnim područjima Bosne su izgledni i jaki udari vjetra.

U Krajini i zapadnim područjima Bosne su izgledni i jaki udari vjetra brzine 40 do 50 km/h. Temperatura zraka uglavnom između -8 i -3°C, na jugu zemlje do 2°C, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Također i u sljedeća dva dana očekuje se oblačno sa snijegom. U ponedjeljak prognozira se visina novog snijega od 10 do 20 centimetara.

Vjetar umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. U Krajini, sjevernim i zapadnim područjima Bosne mogući su i jaki udari vjetra brzine 40 do 50 km/h. Temperatura zraka uglavnom između -9 i -5°C, na jugu zemlje između -3 i -1°C.

U utorak visina novog snijega trebala biti od 5 do 15 centimetara. U Hercegovini slab snijeg u sjevernim i istočnim područjima. Moguće je smanjenje oblačnosti na jugu i jugoistoku Hercegovine.

Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -10 i -5°C, na krajnjem jugu zemlje između -4 i 0°C.

Oblačno sa slabim snijegom bit će u srijedu u Bosni, a u Hercegovini pretežno vedro. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -15 i -10°C, na jugu od -7 do -3°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -8 i -5°C, na jugu zemlje između između -2 i 1°C.

Novo naoblačenje sa juga koje će usloviti nove sniježne padavine u drugoj polovini dana očekuje se u četvrtak. Na krajnjem jugu zemlje kiša. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -16 i -10°C, na jugu od -7 do -3°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -4 i -1°C, na jugu zemlje do 3°C, navedeno je u saopćenju Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Komentiraj i ti

Anketa

Koje rubrike pratite na treci.ba?

Mišljenje

Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
The current song is not available
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

Weather in

  • Djelomična naoblaka
  • Temperatura: 27°C