Duvanjska vjeroučiteljica bila na 830 kilometara dugom putu Sv. Jakova

MOSTAR
Duvanjska vjeroučiteljica bila na 830 kilometara dugom putu Sv. Jakova

U dvorani Franjevačke crkve u Mostaru održano je predavanje Matine Sabljić o 24 dana njenog putovanja na Camino de Santiagu, poznatijem kao Put sv. Jakova. Na predavanju pod nazivom „Stopama sv. Jakova“ okupili su mladi vjernici, većinom studenti, iz cijele Hercegovine.

Na ovo putovanje otisnula se u lipnju 2017. godine. Nakon njega, kako je kazala misija joj je postala da širi svoje svjedočanstvo i potiče ljude na ovo hodočašće o kojem je imala samo riječi hvale. „Camino vas uči i razbija vam predrasude“, rekla je Sabljić.

Kroz svoje svjedočanstvo, humorističan način, iznijela je priče mnogih svojih suputnika, dirljive i misteriozne trenutke svoga putovanja. Rekla je i kako joj je iznimno drago vidjeti kako se iz godine u godinu povećava brojka Hrvata među hodočasnicima na Caminu. Podijelila je korisne savjete budućim hodočasnicima, a među mladom publikom itekako je probudila interes za ovo dugo i naporno, ali predivno i oslobađajuće putovanje.

Camino de Santiago je naziv za rutu koja se proteže od francuskog grada Saint Pied de Porta do španjolskog gradića Santiago de Compostela u kojem se nalazi svetište sv. apostola Jakova, koju hodočasnici iz cijelog svijeta prelaze još od Srednjeg vijeka.

Mia Bagarić

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista