Education USA nudi priliku studiranja u Americi

OBRAZOVANJE
Education USA nudi priliku studiranja u Americi

Održana je prezentacija savjetodavnog centra Education USA u Američkom kutku u Mostaru povodom Tjedna međunarodnog obrazovanja koji se obilježava u studenom svake godine širom svijeta. Centar nudi mogućnost studiranja u Americi svim studentima.

„Mi želimo motivirati ljude da izađu iz svojih okvira. Moja godina studiranja u Americi bila je najbolja godina u mome životu i ostavila je na mene snažan utjecaj. Prije svega, apsolutno je drukčiji način rada u Americi nego ovdje u BiH, počevši od predavanja na kojima američki profesori jako inzistiraju na interaktivnom pristupu nastavi. Dakle, najviše od svega cijene sudjelovanje što mi je bio i najveći problem tamo, ali mi je isto tako i proširio vidike“, izjavila je za treci.ba Aleksandra Popović, Education USA savjetnica u Centru u Sarajevu.

Studiranje na američkim sveučilištima je, kako kaže Aleksandra, strahovito skupo, međutim stranim studentima nude izrazito mnogo stipendija. Veliki broj Sveučilišta u Americi studente uopće neće primiti ukoliko ih oni sami kao Sveučilište ne mogu u potpunosti financirati. Zbog toga je bitno prijaviti se.

„Što se tiče odaziva, u mnogo većem broju javljaju se srednjoškolci koji tek biraju svoj put. Željela bih pozvati studente zainteresirane za upis diplomskog studija i dokotorata u SAD-u da se jave obližnjem Education USA centru u BiH, jer je mnogo lakše dobiti punu stipendiju za master i doktorate nego za preddiplomske studije“, kazala je Aleksandra.

Inicijativa Education USA zastupljena je u 177 zemalja širom svijeta i broji preko 450 savjetnika. U BiH imaju četiri savjetodavna centra. Savjetodavni centar nudi individualne i grupne sastanke, specijalizirane radionice, savjete o programima razmjene i mnogo toga drugo.

Ema Senkić

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista