Fra Goran Azinović održao predavanje o temi „Što ako promašimo ljubav života“

Susret mladih
Fra Goran Azinović održao predavanje o temi „Što ako promašimo ljubav života“

Susreti za mlade u Franjevačkoj već se tradicionalno održavaju svakog tjedna u dvorani ispod zvonika u Franjevačkoj crkvi u Mostaru. Tema ovotjednog susreta bila je ljubav odnosno tema „Što ako promašimo ljubav života“.

Voditelj ovog susreta bio je fra Goran Azinović, tridesetogodišnji fratar koji je u Franjevački red stupio 2007. godine, a mladu misu održao je 2014. godine u Međugorju. Susretu je nazočilo preko 350 studenata kojima je fra Goran pričao o tome kako je od presudne važnosti za odabir partnera ono duševno odnosno karakter i vrline osobe, a da su stvari oku vidljive kao što su odjeća i automobili nešto što je u tim stvarima od male važnosti. „To ne čini čovjeka onim što on uistinu jeste, a to je da je on stvoren na sliku Božju i da je biće ljubavi, koje zna i želi voljeti i želi biti voljeno“, kazao je fra Goran.

Uz citat poznatog bosansko-hercegovačkog pisca Meše Selimovića „Cijena gluposti je visoka“ htio je studentima dati do znanja da je njihov promašaj na ljubavnom planu od velike važnosti za njihov život uopće. „Kada biraš stol, gledaj samo stol(ove), a ne šta je na njemu“, poručio je fra Goran.

usret je završio s naglaskom na to da je ipak bolje biti i nesretno zaljubljen nego uopće ne biti zaljubljen. „Čovjek je stvoren da voli nekoga i da bismo unatoč tome što smo najranjiviji onda kada volimo trebali imati hrabrosti voljeti nekoga jer jedino smo tada u potpunosti ispunjeni“, objasnio je fra Goran.

Klara Bazina / Ivana Zadro

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista