Maja Stojkić: Djeca ne trebaju učiti samo za ocjene

Save the Children
Maja Stojkić: Djeca ne trebaju učiti samo za ocjene

Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje predstavila je dokument ‘Zajednička jezgra cjelovitih razvojnih programa za predškolski odgoj i obrazovanje definirana na ishodima učenja’ (ZJCRP) na konferenciji  održanoj u Mostaru. .

Konferencija je organizirana u cilju predstavljanja rezultata rada na izradi Dokumenta, a rezultate je predstavila dr. sc. Marija Naletilić.

''Djeca ne trebaju učiti da dobiju danas pet iz testa i sutra da zaborave, nego da stječu funkcionalna znanja koja su im potrebna za život i koja će uvijek moći primijeniti'', rekla je ravnateljica Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje (APOSO) Maja Stojkić.

Agencija provodi aktivnosti na razvoju Zajedničke jezgre definirane na ishodima učenja od 2012. godine. U prethodnome razdoblju izrađena je ZJNPP za svih osam definiranih odgojno-obrazovnih područja i nastavnih predmeta unutar tih područja u kojima su definirani pokazatelji od kraja predškolskog do kraja srednjoškolskoga obrazovanja. Izrada Zajedničke jezgre cjelovitih razvojnih programa za predškolski odgoj i obrazovanje definirane na ishodima učenja bila je posljednji, završni korak u razvoju Zajedničke jezgre definirane na ishodima učenja.

Vanna Pehar / Azra Isić

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista