Mostar odao počast žrtvama Vukovara

bih
Mostar odao počast žrtvama Vukovara

Građani Mostara obilježili su Dan sjećanja na žrtve Vukovara. U Vukovarskoj upriličeno je paljenje svijeća i molitva ispred križa vukovarskim braniteljima.

“Večer sjećanja” na žrtve Vukovara započela je misama po mostarskim župama, a kasnije su građani Mostara mirnom procesijom prema Vukovarskoj ulici odali počast svim poginulim braniteljima koji su se ustrajno borili za očuvanje opstojnosti hrvatskog puka.

U Vukovaru se, prije 27 godina, odvila najveća i najkrvavija bitka koja je obilježila Domovinski rat. U bitci je poginulo između 2900 i 3600 ljudi.

Ovaj događaj važan je podsjetnik svima, ali i velika zahvala svim onima koji su svoj život dali i položili u borbi, kako za Hrvate u Republici Hrvatskoj, tako i u Bosni i Hercegovini.

U crkvi svetog Mateja se kroz posebnu molitvu, misu posvećenu u potpunosti vukovarskim braniteljima don Ivan Bijakšić dotakao ne baš tako davne prošlosti i podsjetio sve prisutne da se ovakve stvari ne zaboravljaju.

Opkoljeni Vukovar branilo je oko 1800 pripadnika Zbora narodne garde (ZNG) i policije te dragovoljaca HOS-a ustrojenih u 204. brigadu hrvatske vojske. Nakon tromjesečne vojne opsade obrana grada slomljena je 18. studenoga 1991. godine.

Gloria Petrović / Ana Perković

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista