Obilježena dvadeseta godišnjica postojanja Frame Mostar

Svečanost
Obilježena dvadeseta godišnjica postojanja Frame Mostar

Pod geslom „Evo sve činim novo“ u mostarskoj crkvi sv. Petra i Pavla jučer je proslavljena dvadeseta godišnjica postojanja Frame u Mostaru. Svečanost su otvorili mostarski framaši izvedbom humoristične igrane predstave pod nazivom „Eudicija“, a nastavljena je predavanjem fra Ivana Tomića, bogoslova Hercegovačke franjevačke provincije, koji je govorio na temu „Činjenice vjere“.

Središnji događaj, svetu misu na kojem je bio obred primanja i obećanja, predslavio je fra Marin Karačić, duhovni asistent Frame Hercegovina, uz koncelebraciju fra Roberta Kavelje, duhovnog asistenta Frame Mostar te drugih svećenika.

Fra Marin je u svojoj propovijedi potaknuo mlade da daju Gospodinu prostora, kako bi mogli krenuti za njim te kao što geslo kaže činiti sve novo.

Glazbeni ugođaj tijekom svete mise uveličao je zbor sastavljen od trenutnih i starih framaša. Uz nazočnost župljana, događaju su prisustvovali i brojni mladi iz drugih hercegovačkih frama. Nakon misnoga slavlja uslijedilo je druženje svih sudionika i posjetitelja.

„Zajedništvo svih framaša osjetilo se u zraku. Predivan je osjećaj biti dio ove priče koja traje dvadeset godina“, kazala je Ivana Marijanović, studentica FPMOZ-a i članica Frame Mostar.

Matias Zečević

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista