Održana javna tribina o kockanju

MOSTAR
Održana javna tribina o kockanju
Foto: pogled.ba Foto: pogled.ba

0 kocki, što je kocka i  zašto se treba kloniti, na edukativan način govorio je psiholog, specijalist traumatske psihologije i voditelj Kluba liječnje ovisnika o kocku u Mostaru Marko Romić na javnoj tribini pod nazivom „Kockanje – put u propast“.

„Evidentno je da imamo porast broja ljudi koji imaju problem s patološkim kockanjem i također je evidentno da sve mlađe osobe, rekao  bih sad već djeca postaju patološki kockari“, kaže Romić.

Najmlađi patološki kockar s kojim je on radio imao je samo šesneast godina. „Posljedice su više nego katastrofalne i mogu se promatrati s više aspekata. Radi se o propadanju pojedinca u sim njegovim segmentima života, propadanju u obitelji i konačno u zajednici.“

Romić smatra kako je temeljni ključ uspješnog izlječenja istinska odluka ovisnika, koja uključuje iskren i pošten odnos prema sebi i okoliša.

Dodao je kako se ne može zanemariti ni prisutnost kladionica na svakom koraku u gradu. Tu je i utjecaj modernih sretstava omunikacije koji šalju poruku da se lako i brzo može doći do novca bez puno truda i muke.

Javnu tribinu „ Kockanje – put u propast“ u Mostaru su organizirali Hrvatsko kulturno društvo Napredak – Glavna produžnica Mostar u suradnji s Hrvatskim domom Herceg Stjepan Kosača.

Sanja Bevanda / Maja Bevanda

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista