Error message

Notice: Undefined index: current_observation in wunderground_weather_get_current() (line 541 of /srv/www/treci/sites/all/modules/wunderground_weather/wunderground_weather.module).

Održana panel rasprava o marginaliziranim grupama žena u BiH

OKC Abrašević
Održana panel rasprava o marginaliziranim grupama žena u BiH

Održana je panel rasprava o pitanjima rodne ravnopravnosti, uz osvrt na potrebe i položaj marginalizirane grupe žena u BiH. Ova rasprava organizirana je kao posljednja lokalna aktivnost u sklopu projekta „Komunikacija žena za solidarnost“  („WomCom“).

„Projekt je podržan kroz program EU Erasmus + KA2 i relizira se u suradnji sa šest partnerkih organizacija u pet država kako u EU tako i na Blakanu. Ciljne skupine su žene sa ruralnih područja i migrantice“, izjavila je za portal Treci.ba koordinatorica projekta“WomCom“ Maja Vejzović.

Aktivistica Marina Đapić,voditeljica Street Art Festivala istaknula je kako se kroz umjetnost izrade murala želi pokazati ženama da budu hrabre, komunikativne, jedinstvene te da probijaju barijere. Oslikavanje murala održalo se u Jelsi na otoku Hvaru, na zgradi male scene HNK u Mostaru i u općini Grocka u Srbiji.

„Diskriminacija žena migrantica izrazit je problem trenutno u ovoj situaciji migrantskih kriza. One su prisiljene hodati sa malom djecom u naručju u svim vremenskim prilikma, kroz šume i neprohona područja bez prava prigovora muškarcima narušavajući tako svoje zdravlje i zdravlje svoje djece. Naglasila bih kako prihvatni centar u Salakovcu omogućava dobre uvjete odnosno da se žene migrantice osjećaju dobro u ovoj kriznoj situaciji te da se angažiraju oko kulure, obrazovanja, kreativnog izražavanja“, rekla je Mirjana Penava direktorica Udrženja Forma F iz Mostara.

U cilju podizanja svijesti o pravima i položaju žena ruralnog područja prikazana su dva video vodiča, „Remember“ nastao u timu ljudi Lokalne Demokratske Agencije iz Mostara i „Graudation“ nastao u timu Udruženje žena ”Peščanik”, Kruševac, Srbija.

Martina Ročak / Blaženka Akmadžić
 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

No current weather data available.