Error message

Notice: Undefined index: current_observation in wunderground_weather_get_current() (line 541 of /srv/www/treci/sites/all/modules/wunderground_weather/wunderground_weather.module).

Održano predavanje o utjecaju ekrana na mozak djeteta

kosača
Održano predavanje o utjecaju ekrana na mozak djeteta

Predavanje o utjecaju ekrana na mozak djeteta održano je u hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača, a organizirala ga je javna ustanova “Dječji vrtići“ Mostar.

Neuropedrijatrica dr. Ana Boban Raguž navodi kako velika izloženost TV ekranu može uzrokovati probleme kognitivnih sposobnosti, poteškoće u čitanju i računanju, razlučivanju stvarnog od virtualnog života na ekranu. „Djeca se ne smiju natjecati s ekranom za roditeljsku pozornost“, navodi neuropedijatrica.

Roditelji trebaju oblikovati zdrave navike gledanja ekrana i pomoći djeci da prepoznaju neodgovarajuće sadržaje.

Psihoterapeutica dr. Ankica Baković navodi neke od posljedica izloženosti ekranu, to su: hiperaktivnost, ADHD, autizam,depresija,ljutnja, migrene,nesanica. Djeci od dvije do pet godina potrebno je ograničiti vrijeme gledanja ekrana na manje od jedan sat dnevno i potrebno je izbjegavati gledanje ekrana najmanje jedan sat prije spavanja.

„Želja mi je probuditi u roditeljima svijest o nepopravljivim štetnim posljedicama ekrana na mozak njihove djece“, kazala je Baković.

Josipa Božić

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

No current weather data available.