Otvorena izložba radova učenika Srednje građevinske škole

CENTAR ZA KULTURU
Otvorena izložba radova učenika Srednje građevinske škole

Svečano je otvorena izložba učeničkih radova Srednje građevinske škole Mostar u Centru za kulturu povodom projekta 'Kulturno naslijeđe, mladi i inovacije'.

„Izložba je nastala kao konačni rezultat suradnje Goethe i Francuskog Instituta iz Sarajeva. To je inicijativa koja je krenula iz Njemačke te je ove godine prvi put realizirana u Bosni i Hercegovini.  Projekt je započeo tako što su sve srednje škole iz BiH pozvane da pronađu i osmisle način na koji će prezentirati zaboravljeno ili još neprepoznato povijesno umjetničko djelo“, izjavila je Anida Šetka, profesorica arhitektonskih predmeta u Srednjoj građevinskoj školi Mostar.

Cilj projekta bio je uvođenje kulturnog naslijeđa u srednje škole te upoznavanje učenika s njim. Svaka škola je u roku od tri mjeseca morala osmisliti temu koja još uvijek nije priznata kao kulturno naslijeđe, ali je važan dio tradicije. Srednja građevinska škola odabrala je „Kaldrmu u Mostaru“ prisutnu na ulicama u Starom gradu koja im je donijela pobjedu.

„Ovaj projekt započeo je  prošle školske godine, a  proglašenje škole koja je bila najuspješnija održano je u Sarajevu. Stvorili smo divan projekt koji govori o našoj kulturi i tradiciji te samoj kaldrmi koja je po mome mišljenju zanemarena. Želim reći da bi mi mladi trebali posvetiti više pažnje našoj državi u kulturnom pogledu jer svo bogatstvo svijeta krije se kod nas u Mostaru“, kazala je Lejla Nikšić, učenica trećeg razreda Srednje građevinske škole.

Posjetitelji su imali priliku vidjeti 20 plakata koje su osmislili i izradili učenici koji su sudjelovali u ovome projektu.

Martina Ročak / Ema Senkić
 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista