Počela konferencija ''Sfera 2018: Klimatizacija, ventilacija, grijanje i hlađenje ''

Peta po redu
Počela konferencija ''Sfera 2018: Klimatizacija, ventilacija, grijanje i hlađenje ''

Federalna ministrica obrazovanja i znanosti Elvira Dilberović otvorila je V po redu konferenciju 'Sfera 2018: Klimatizacija, ventilacija, grijanje i hlađenje' koja se održava u Tehnološkom parku Intera u Mostaru.

Konferencija je počela 28. ožujka. I ove je godine okupila 400 sudionika s područja regije. Drugi dan manifestacije bit će održana panel rasprava o temi konferencije, kao i predstavljanje zbornika radova. Dilberović je čestitala organizatorima na animiranju šire društvene zajednice i istaknula kako vjeruje da će konferencija rezultirati kvalitetnim znanstvenim i stručnim izlaganjima, razmjeni iskustva i znanja, ali i otvoriti nove mogućnosti međunarodne i domaće suradnje.

Ovakvi znanstveno-stručni skupovi prilika su da se unaprijedi i ubrza prijenos novih znanja, tehnologija, informacija i inovacija, i da se potaknu istraživači na povezivanje za privredom. Jedino se na ovaj način može ubrzati primjena znanstvenih istraživanja i podići konkurentnost i prepoznatljivost“, kazala je na otvaranju konferencije ministrica Elvira Dilberović.

Kompanija Sfera konferenciju je organizirala u suradnji s Mašinskim fakultetom Univerziteta u Beogradu i Strojarskim fakultetom Sveučilišta u Mostaru.

Zahvala suorganizatorima, partnerima i sponzorima na pomoći i podršci pri organizaciji ove konferencije. Ovim prilikom želim najaviti sljedeću konferenciju 'Dani softvera u inženjerstvu' koju planiramo organizirati krajem godine u četiri grada, u Mostaru, Sarajevu, Banja Luci i Tuzli“, kazala je Naida Memić, direktorica Sfera d.o.o. Mostar.

Sponzori konferencije su Taurus, Vaillant i Nobel Corporation.

Partneri i izlagači konferencije su: Alfa Therm, Inpro, Stanić Trade, Luk, Geberit, Wishaupt, Servis Čović, Altera, Inox Term, Mountain, Grijanje Invest, Vivax, Lafat Komerc, Rehau, Wilo, te kompanija Airco B.

 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Komentiraj i ti

Anketa

Koje rubrike pratite na treci.ba?
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
The current song is not available
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

Weather in

  • Djelomična naoblaka
  • Temperatura: 27°C