Političari još uvijek ne razumiju važnost uloge odnosa s javnošću

Odnosi s javnošću
Političari još uvijek ne razumiju važnost uloge odnosa s javnošću

Političari i drugi na vodećim pozicijama još uvijek ne razumiju važnost uloge odnosa s javnošću niti je dovoljno koriste, istaknuto je na konferenciji za komunikacije i inovacije u javnoj upravi i javnim kompanijama "Fokus" koja je pod motom "Bliže ljudima" održana danas u Sarajevu.

Cilj konferencije je okupljanje i povezivanje pojedinaca zaposlenih u javnoj administraciji i javnim kompanijama, te onih koji se bave odnosima s javnošću kako bi razgovarali o strategijama, taktikama i komunikacijskim procesima.

Predsjednik Organizacionog odbora konferencije Danijel Koletić rekao je da je prvi korak u poboljšanju stanja u toj oblasti bolje budžetiranje i finansiranje, jer danas živimo u komunikacijskom vremenu.

- Bosna i Hercegovina će prva u regiji dobiti strukovno udruženje za odnose s javnošću zaposlenih u javnoj upravi i javnim kompanijama. BiH ima najjače stručnjake na tom polju jer je u proteklih 20 godina utrošeno više od 1,5 miliona eura u njihovu edukaciju, što oni koji odlučuju ne znaju koristiti - naveo je Koletić.

Predsjednik Odjela za komunikaciju lokalne uprave Velike Britanije Simon Jones istakao je da mnoge institucije i organizacije griješe misleći da su odnosi s javnošću samo slanje saopćenja u kojim će političari dobro izgledati. Nadam se da je moguće iskoristiti te kanale kako bi motivirali ljude da promijene živote i unaprijede svoje zajednice, jer je to razlog zbog kojeg se ljudi bave odnosima s javnošću - kazao je. 

Rukovoditeljica Službe za informiranje Vijeća ministara BiH Mirjana Micevska istakla je da je današnja konferencija povezala službenike za odnose s javnošću na svim razinama, koji su imali priliku da razmijene iskustva iz dosadašnje prakse i da ukažu na probleme u toj oblasti.

Namjera organizatora bila je ovom inicijativom okupiti sve koji smatraju da je komunikacija temelj informiranja i razmjene informacija, ali i prilika za stvaranje novih vrijednosti.

Fena

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Komentiraj i ti

Anketa

Koje rubrike pratite na treci.ba?
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
The current song is not available
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

Weather in

  • Djelomična naoblaka
  • Temperatura: 27°C