Posjeta Zvonke Milasa i Zdravke Bušić

STUDENTSKI CENTAR MOSTAR
Posjeta Zvonke Milasa i Zdravke Bušić

Zvonko Milas, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Zdravka Bušić, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova RH posjetili su u petak Studentski centar Sveučilišta u Mostaru u sklopu svog radnog posjeta Bosni i Hercegovini.

Studentski centar Mostar za svoju Sportsku udrugu i njene klubove u 2017. godini dobio je 80.000 kuna pomoći od Republike Hrvatske u sklopu projekata iz područja obrazovanja, kulture, športa i ostalih područja od interesa za Hrvate izvan Hrvatske koje financira hrvatska vlada.

"Hrvatska vlada pomaže svim institucijama i svemu onome što će doprinijeti obrazovnom sustavu u BiH, poglavito hrvatskom narodu i mladosti, s ciljem da ta djeca steknu vještine i sve ono što će im omogućiti život koji trebaju ostvariti ondje gdje su i rođeni, odnosno na područjima odakle dolaze", kazao je prilikom posjeta Zvonko Milas te je naglasio da su brojni uspjesi športskih klubova u sklopu Studentskog centra Mostar i popunjeni kapaciteti smještaja pokazatelj da se veoma dobro radi.

Ravnatelj Studentskog centra Mostar Dragan Mikulić izrazio je zadovoljstvo suradnjom s Vladom RH te naglasio kako je i danas,  kada visoko obrazovanje broji puno manje studenta te se mladi teško odlučuju za fakultet, smještajni kapacitet SCM-a ispunjen do posljednjeg mjesta.

"Uz pomoć hrvatske vlade i nekih naših ministara koji financiraju šport i naše druge aktivnosti mi imamo ovdje pet športskih klubova, dva premijer ligaša, mušku košarku SKK Student i žensku odbojku SOK Mostar. Hrvatska vlada prošle godine pomogla nam je s 80 tisuća kuna, a ove godine nam je obećana je pomoć neke u vidu opremanja doma i još nekih dodatnih sadržaja", istaknuo je Mikulić.

pogled.ba

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Komentiraj i ti

Anketa

Koje rubrike pratite na treci.ba?

Mišljenje

prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostar
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
The current song is not available
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

Weather in

  • Djelomična naoblaka
  • Temperatura: 27°C