Predstavljena knjiga „Hrvati pod KOS-ovim krilom:Završni račun Haškog suda“

tomislavgrad
Predstavljena knjiga „Hrvati pod KOS-ovim krilom:Završni račun Haškog suda“

U punoj dvorani Skupštine Hercegbosanske županije u Tomislavgradu predstavljena je knjiga „Hrvati pod KOS-ovim krilom:Završni račun Haškog suda“,autorice i novinarke Višnje Starešine.

Kako je Oluja postala jedina ratna operacija kojoj se sudilo u Haagu, zašto zločini iz Vukovara nisu adekvatno kažnjeni, kako je Aleksandar Vasiljević od optuženika postao suradnik tužiteljstva suda, samo su neka od pitanja kojima se autorica bavi u knjizi.

„Autorica ovom knjigom demantira kliše o učinkovitom sudu koji je podigao optužnice protiv 161 osoba sa različitih strana, jer dokazuje kako nisu suđeni, a čak ni procesuirani oni najodovorniji za zločine u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini“, rekao je političar i diplomat Davor Ivo Stier u uvodnom izlaganju te dodao kako se iz knjige ne može iščitati nikakav poziv na unutrašnje obračune.

„Svrha je rasvjetljavanje situacije kako bi se Hrvatska napokon oslobodila okova koji joj onemogućavaju funkcioniranje kao pravne i suverene države“, objasnio je Davor Ivo Stier.

Višnja Starešina je istaknula kako su Hrvati od samog početka, preko optužnice do presude za Haški sud bili okupatori u Bosni i Hercegovini. „Sustav je postavljen tako da je Armija Bosne i Hercegovine zajedno sa mudžahedinima postavljena kao oslobodilačka snaga, a vojnici Hrvatskog vijeća obrane okupacijska snaga u tom sustavu“, istaknula je Višnja Starešina.

Autorica je također spomenula da gdje god se otvori dokument, dosje ili transkript vidi se snažna infiltracija KOS-ove mreže u upravljanju sudom i procesima.

Tijekom predstavljanja knjige emitirani su video isječci iz dokumentarnih filmova Višnje Starešine „Zaustavljeni glas“ i „Treći pohod“. Za glazbeni ugođaj pobrinuo se pjevački zbor Matice hrvatske Tomislavgrad.

Mario Bilić Nosić.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista