Razgovori o formiranju vladajuće većine u HNŽ

mostar
Razgovori o formiranju vladajuće većine u HNŽ

Drugi krug razgovora o formiranju vladajuće većine u Hercegovačko – neretvanskoj županiji, koje je zakazo ŽO HDZ-a BiH Hercegovačko – neretvanske županije otvoreni su s predstavnicima HDZ-a 1990.

Kako bi se djelotvorno pristupilo razgovorima predstavnici HDZ-a BiH Hercegovačko – neretvanske županije uručili su izaslanstvu HDZ-a 1990.  „Programske odrednice za formiranje vladajuće većine u Hercegovačko – neretvanskoj županiji za mandatno razdoblje 2018. – 2022.“ usvojene 21. siječnja 2019. godine na Predsjedništvu ŽO HDZ-a BiH Hercegovačko – neretvanske županije.

S ciljem podizanja razine životnog standarda, osiguravanja društvene pravednosti i socijalne uključenosti stanovništva županije predstavnici obiju stranaka suglasni su kako je  nužno uspostaviti stabilnu višestranačku vlast koja se može učinkovito uhvatiti u koštac s provedbom nužnih reformi i  pristupiti donošenju reformskih zakona.

Predstavnici HDZ-a 1990. zaključili kako su im unatoč određenim nesuglasicama prihvatljiva načela „Programskih odrednica“ i da podržavaju namjeru uspostave široke višestranačke Vlade HNŽ-a.

Prioritetna zadaća buduće većine je sustavno djelovanje svih stupova vlasti zbog čega će se već pri formiranju zakonodavnih i izvršnih tijela vlasti inzistirati na uvažavanju istinske jednakopravnost naroda i svih građana koji žive na prostoru Hercegovačko-neretvanske županije temeljena na njihovu legitimnom predstavljanju.

Vodstvo HDZ-a BiH HNŽ nakon ovoga sastanka pristupit će razgovorima s ostalim mogućim partnerima u vlasti u Hercegovačko – neretvanskoj županiji.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista