Strateški je interes Sveučilišta da živi i radi na području Središnje Bosne

Senat Sveučilišta u Mostaru
Strateški je interes Sveučilišta da živi i radi na području Središnje Bosne

Senat Sveučilišta u Mostaru održao je sjednicu u Vitezu čime nastavlja s održavanjem sjednica u strateškim centrima Sveučilišta. Sjednici su osim članova Senata nazočili i ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Srednjobosanske županije Katica Čerkez i pomoćnik ministrice Franjo Ljubas.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić istaknuo je kako je ova sjednica dio društvene integracije, da Sveučilište bude svih nas, svih županija osnivača i da se svojim dolaskom i održavanjem sjednice u Vitezu i drugim centrima takva poruka i pošalje. "Strateški je interes Sveučilišta da živi i radi na ovim područjima i da se međusobno pomažemo u akademskom i obrazovnom smislu", kazao je rektor Tomić.

Ministrica Čerkez ocijenila je kako je iznimno važno što je Sveučilište prepoznalo značaj prostora Središnje Bosne gdje živi oko 100 tisuća Hrvata i održalo sjednicu upravo na tom području. "Mi imamo pravo, uvažavajući konvencije o pravima djeteta, organizirati i realizirati nastavu prema nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku i stalo nam je da još više zaživi Sveučilište u Mostaru na ovom prostoru", naglasila je ministrica.

Na dnevnom redu sjednice, osim redovitih studentskih pitanja, usvojen je i prijedlog sveučilišnog kalendara za akademsku 2018./2019. godinu, a ono što valja istaknuti jest imenovanje povjerenstva za provođenje postupka evaluacije studijskog programa sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog Studija medicine na engleskom jeziku na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru što su prvi koraci u jednoj od strateških točaka Sveučilišta, a to je razvoj studija na stranim jezicima.

Osim toga, najavljena je i druga Sveučilišna klauzura koja se odnosi na predškolsko, osnovno i srednjoškolsko obrazovanje, a održat će se 27. ožujka u Mostaru. Na klauzuri će sudjelovati ravnatelji škola koje nastavu izvode prema nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Komentiraj i ti

Anketa

Koje rubrike pratite na treci.ba?
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
The current song is not available
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

Weather in

  • Djelomična naoblaka
  • Temperatura: 27°C